Pudding indian cu banane este un dulce extrem de popular in intreaga . Ca traditie, provine din India de Sud. Este cunoscut si sub alte denumiri: Khir, Kheer, Payesh, in functie de limba locala indiana. Puddingul indian cu banane se prepara la baza din orez si lapte, insa exista numeroase variatiuni din paste fainoase, grau bulgur, etc. Seamana cu budinca sau pudding-ul cu care suntem noi obisnuiti, insa gustul si consistenta sunt oarecum diferite. Pudding indian cu banane
Sursa imagine: bucatarieindiana.wordpress.com
Pudding indian cu banane este foarte aromat, gustos si usor.
Este o reteta ce tine de bucataria indiana, potrivit bucatarieindiana.wordpress.com.
Este un exemplu pentru a intelege ca desi ingredientele luate separat sunt bune si sanatoase, rezultatul e tot bun dar nu si sanatos.
Timp de preparare: 10 minute
Portii: 6-7 castronele mici
INGREDIENTE
1 cana fidea
2 banane micute, coapte
3 cani lapte
¼ cana zahar
1 lingurita Ghee solidificat
1 mana stafide
1 mana caju crud
½ lingurita cardamon pulbere
METODA
Zdrobiti fideaua in bucatele mici.
Prajiti-o uscat intr-o tigaie pe foc mediu-mic timp de 4-5 minute, pana isi schimba putin culoarea. Amestecati continuu ca sa nu se arda.
Decojiti bananele si zdrobiti-le bine cu o furculita.
Apoi puneti zaharul, bananele zdrobite si fideaua intr-o oala de 1,5 litri.
Amestecati si turnati si laptele.
Puneti pe foc mediu pana ce incepe sa fiarba, apoi dati flacara la mic.
Fierbeti pret de 5 minute sau pana ce fideaua s-a fiert. Inainte de a inchide flacara cu vreun minut, adaugati pulberea de cardamon si, daca aveti, o lingurita de apa de trandafiri.
Intre timp puneti o craticioara pe flacara minima.
Lasati lingurita de ghee sa se topeasca in ea si puneti caju-ul la prajit usor.
Tineti-l