Ioan Mang, noul ministru propus de Victor Ponta la Educație în locul Corinei Dumitrescu, este senator de Bihor, membru în Comisia pentru învăţământ. Din 2003, activează ca profesor universitar la Universitatea Oradea. Potrivit presei locale, acesta a fost unul dintre cei mai duri critici ai sistemului de supraveghere de la examenul de bacalaureat de anul trecut.
Distincția cu care se laudă noul ministru la sfârșitul CV-ului său ( International Diploma of Honour for significant contributions to global society through OUTSTANDING ACHIEVEMENTS IN COMPUTER SCIENCE) este conferită de American Biographical Institute, USA, instituție care oferă titluri și distincții în urma unei cotizații cuprinse între 195 și 795 de dolari, potrivit site-ului oficial http://www.abiworldwide.com/. Persoane din diferite domenii pot fi incluse în biografii onorifice ("International Man of the Year," "Most Admired Man of the Decade" or "Outstanding Man of the 21st Century"), iar ulterior primesc diplome și distincții.
Existența acestei practici este întărită și de jurnalistul Alin Fumurescu, care susține că și el a primit scrisori prin care cei de la American Biographical Institute se ofereau, contra unor sume de câteva sute de euro, să îi ofere diferite diplome și certificate cu titulaturi pompoase.
Acest institut, contra diferitelor sume, promite menționarea în diferite volume cu cele mai importante personalități ale anului, pe care ei le publică.
În plus, noul ministru desemnat pentru a conduce Educația pare să fie de partea liceenilor și a fraudei la Bac. După rezultatele dezastruoase de la examenul de anul trecut, Ioan Mang a declarat că Daniel Funeriu a fost singurul vinovat pentru performanţa scăzută a liceenilor şi a criticat sistemul de camere video introdus în sălile de examen.
"În faţa unor astfel de rezultate, minima decenţă l-ar fi obligat pe oricare minis