Proprietarii de localuri din centrul Bucureştiului au început pregătirile pentru ceea ce ei numesc "weekendul de cinci zile", care va culmina cu ziua de miercuri, când Capitala va găzdui finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao.
Mai mult de 20.000 de suporteri, dintre care majoritatea spanioli, vor invada începând de luni centrul Capitalei, o oportunitate pe care cârciumarii din apropierea Pieţei Constituţiei şi a Pieţei George Enescu nu vor cu niciun chip să o scape.
"Ne pregătim cu un surplus de băutură şi mâncare, să nu fim nepregătiţi. Vrem să creăm suporterilor tot confortul. Ar fi fost mai bine să fie englezi, spaniolii sunt ceva mai săraci, dar tot cred că va fi bine", spune patronul restaurantului Divan, de pe strada Franceză, din Centrul Vechi al Capitalei. El precizează însă că preferă clienţii care vin să mănânce pentru că "la meciuri vin cei care se uită la televizor şi beau o bere sau două". "Noi ne bazăm pe mâncarea cu specific turcesc", a adăugat el.
La restaurantul din imediata apropiere, "St. George", cu specific unguresc şi german, patronul tocmai primeşte vizita unui furnizor de bere. "M-au disperat, de azi dimineaţă, de la 7.00, sunt în picioare şi alerg. Toţi din zonă vor numai bere românească, bere românească. M-au zăpăcit. Cică străinii preferă să bea bere autohtonă, în plus la noi e ieftină faţă de ce e afară. Am suplimentat peste tot numărul vitrinelor frigorifice, să răcească berea", se plânge furnizorul proprietarului de restaurant cu feţe de masă brodate şi pereţi pictaţi. "Cred că toată lumea îi plânge pe englezi, dar asta e. Eu mă bazez mai mult pe mâncare, am în meniu reţete săseşti şi ungureşti cu care sper să-i mulţumesc. Dar ştiţi cum e, suporterii nu prea vin să mănânce, ei vin să bea, bere să fie, pe aia ei o văd ca pe un aliment", spune şeful, preocupat de amenajarea restaurantului.
M