Victor Ponta şi Crin Antonescu au fost în ultimii doi ani ţintele predilecte ale UNPR, formaţiune aflată până mai ieri la Putere. Ajuns în băncile opoziţiei, partidul lui Gabriel Oprea s-a angajat imediat să susţină instalarea guvernului Victor Ponta.
15 aprilie 2010 – Ponta, atacuri isterice
Tânărul Ponta se ascunde, ca de obicei, în spatele unor „glumiţe” puerile. Întrucât responsabilitatea clarificărilor îi revine în totalitate, îi acordăm lui Victor Ponta posibilitatea de a oferi, la momentul pe care îl consideră oportun, explicaţiile necesare. În legătură cu referirile la „preţul amar al trădării”, considerăm că Victor Ponta vorbeşte din experienţa recentului Congres pe care l-a câştigat tocmai prin astfel de practici.
În ceea ce ne priveşte, după cum au arătat inclusiv ultimele evenimente şi declaraţii din partea instituţiilor sau ale liderilor politici, noi, cei care, alegând să fim parlamentari independenţi, am părăsit PSD, ne-am delimitat total de influenţa grupărilor crimei organizate asupra deciziei politice a partidului. Sunt mulţi oameni în partidul pe care îl conduce Victor Ponta care i-ar putea explica cu lux de amănunte cine a refuzat şi cine a acceptat promovarea intereselor oculte în instituţiile statului, trădând astfel interesul naţional. Îl asigurăm că nu va regăsi pe lista trădătorilor niciun parlamentar independent. Poate că un astfel de răspuns îl va determina pe tânărul preşedinte PSD să fie mai ponderat, să înţeleagă faptul că nimeni nu poate pretinde monopolul asupra stângii şi, nu în ultimul rând, să renunţe la atacurile isterice, mincinoase şi nejustificate la adresa foştilor săi colegi. În concluzie, să fie mai relaxat.
26 aprilie 2010 – Ponta se face de râs
Grupul Parlamentarilor Independenţi consideră că moţiunea simplă anunţată de Victor Ponta, în legătură cu pensiile militarilor, este complet nejustifica