Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, este convins de faptul că cele două complexuri energetice împreună cu SNLO, trebuie să fie devină performante. În opinia acestuia, pe viitor, prioritatea va consta în crearea de locuri de muncă şi nu în desfiinţarea companiilor.
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, este conştient de faptul că trebuie apreciate valorile şi bogăţiile naturale ale judeţului şi asta prin prisma faptului că o mai bună organizare a companiilor va duce la performanţă şi în mod automat la crearea de locuri de muncă. Întrebat care va fi viitorul CE Oltenia, Ion Călinoiu susţine că „nu avem ca obiectiv privatizarea. La nivel naţional, statul trebuie să se implice şi să demonstreze că este un bun administrator şi că are grijă de avuţia ţării”. Acesta a accentuat, însă, faptul că „în 2012 nu vom avea privatizare. Privatizarea se impune când vrei să sporeşti eficienţa economică. Trebuie să devenim performanţi, să creştem pe piaţa externă, să ocupăm locuri fruntaşe ca să ne vindem scump. Fără privatizare în 2012”, a mai adăugat Călinoiu.
Sistemul energetic din Gorj, în vizorul lui Ponta
În atenţia programului guvernamental al lui Victor Ponta se află şi sistemul minier şi energetic din Gorj. Acesta are ca prioritate accelerarea procesului de finalizare a unor proiecte naţionale de interes strategic în domeniul energiei cum ar fi noul grup energetic de la Rovinari. Accelerarea procesului de constituire a celor două complexuri energetice, Complexul Energetic Hunedoara şi Complexul Energetic Oltenia este o altă prioritate avută în atenţie de Guvernul Ponta. Urgentarea intrării în funcţiune a CE Oltenia a reprezentat o prioritate şi pentru guvernele anterioare Boc, respectiv Ungureanu.
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, este convins de faptul că cele două complexuri energetice împreună cu SNLO, trebuie