Bucătarul şef al lui Copos de la Crowne Plaza, Ashlie Dias, e gata să le pregătească bascilor preparate tradiţionale româneşti dacă vor cîştiga finala cu Atletico.
New York, San Francisco, Honolulu. Nu, nu vin echipe de aici la finala de la Bucureşti. Vorbim de locurile unde bucătarul-şef de la hotelul la care vor fi cazaţi elevii lui Bielsa a gătit şi a plecat cu o mulţime de premii internaţionale.
George Copos a dat lovitura şi l-a adus în România în mai 2010 pe Ashlie Dias, cu o experienţă gastronomică de mai bine de 15 ani. Un indian născut la Mumbai, care ne primeşte fără nici un fel de probleme în bucătăria sa.
Multă brînză şi peşte
"Am primit meniul cu mai bine de o săptămînă înainte ca echipa să ajungă în România. Nu cer un meniu sofisticat, este ceva simplu şi cît mai uşor. Dar, după ce cîştigă finala de la Bucureşti, au solicitat nişte preparate româneşti pentru a sărbători pe măsura rezultatului", ne spune şeful bucătar de la Crowne Plaza.
Din meniul bascilor nu lipsesc brînza şi caşcavalul, trecute ca prioritate, creveţi, peşte, chifteluţe sau pintxos, un preparat pe care-l consumă în fiecare zi, un fel de pîine prăjită cu diferite sortimente de preparate din carne, sau lactate. În plus au cerut cît mai mulţi cartofi pe care să-i mănînce cu o friptură de vită sau un barbeque.
"Pentru barbeque am pregătit cele mai bune preparate din vită, dar şi cărbunii pentru grătarul din grădina hotelului. Nu vom avea probleme, sîntem pregătiţi să le îndeplinim toate pretenţiile culinare", mai spune Ashlie.
Cel mai bun desert
Din dorinţele acestora nu lipsesc deserturile şi cît mai multe fructe: "Le vom pregăti un tort de vanilie şi cu căpşuni pe care l-au trecut ca prioritate, dar şi o plăcintă cu brînză. Mă gîndesc să le fac şi un preparat la care ţin foarte mult, un desert cu piersici şi pere prăjite cu scorţişoară. E o