Bine ne-am reîntors în 1992! Parcă-i alt aer, nu? O doamnă care mai avea un pas, unul mic, şi ajungea ministrul Educaţiei are câteva insignifiante încurcături cu "şcoala": este acuzată de plagiat de profesorul Octavian Manolache, doctor în drept, absolvent summa cum laude şi premiat de Academia Română pentru una dintre lucrările sale; afirmă că a studiat la "Standford" - o prestigioasă universitate -, dar se pare că nu-i aşa, la Stanford studiază cu totul altfel de oameni.
În fine, a fost pe aproape să se încoroneze ca Educator Naţional. Mai departe: Titus Corlăţean, ministrul propus pentru Justiţie, s-a enervat înainte de-a apuca să facă "justiţie" şi - pac! - a şi emis primul "edict": procurorul care a instrumentat unul din dosarele lui Năstase ar trebui, în anumite condiţii, "arestat". Apoi, brusc aplecând capul şi privind pe sub sprâncene, a şoptit mieros şi autocritic: "Ca om politic, într-o deplină libertate de exprimare, am folosit o formulă inadecvată cu privire la procurorul care a instrumentat un dosar penal cunoscut al unui lider politic cunoscut".
Pe partea de "practică" - că ne-am săturat de "teorie" şi "intelectuali" - frisonul economic de tip iliescian se lasă greu peste România: Ponta a anunţat o creştere a salariilor bugetarilor cu 8% până în iunie, iar restul până la 15% în octombrie. Mesajul e acesta: aveţi grijă cum votaţi la locale, apoi pregătiţi-vă pentru parlamentare, mergem în tandem, daţi voi, dăm şi noi! Mai departe: Dan Nica, celebrul acuzator al celor care au "devalizat" ţărişoara, anunţă prima măsură de la Comunicaţii. Ministerul pe care-l va prelua - din 10 directori de la Poştă vor "zbura" nouă, iar până la sfârşitul anului va găsi un "investitor".
Pe partea de "propagandă", adică cea a mesajului electoral, Guvernul Ponta a şi lansat explicaţia liniştitoare că orice critică adusă e "normală"