Lista membrilor USL, parlamentari, şefi de consilii judeţene şi primari care au probleme cu justiţia este lungă. Ce se va întâmpla cu dosarele lor odată cu revenirea USL la putere? Îşi vor urma cursul sau vor fi îngropate? Revista 22 va monitoriza cu atenţie soarta acestor dosare.
Senatorul Miron Mitrea (PSD) a fost trimis în judecată în 2009, fiind acuzat de luare de mită. Mai exact, procurorii au susţinut că, în schimbul numirii şi menţinerii Irinei Jianu în funcţia de inspector şef adjunct al Inspectoratului de Stat în Construcţii, aceasta ar fi plătit mai multe lucrări la casa mamei lui Mitrea. După ce în 2011 judecătorii de la ÎCCJ au decis retrimiterea dosarului la DNA, în aprilie 2012, procurorii a reînceput urmărirea penală a senatorului pentru luare de mită.
Senatorul Cătălin Voicu (PSD) a fost trimis în judecată fiind acuzat că ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru a interveni pe lângă judecători şi poliţişti spre a obţine decizii favorabile în dosarele în care aceştia erau implicaţi (un litigiu dintre firma de construcţii PA&CO şi CNADNR, respectiv un dosar penal pentru înşelăciune). A stat în detenţie 1 an şi 4 luni, dosarul se judecă la Înalta Curte. PSD a anunţat că îl va mai susţine pe Voicu pentru un nou post de senator.
Senatorul Adrian Năstase (PSD) a fost trimis în judecată în trei dosare diferite, fiind achitat într-unul (Mătuşa Tamara), condamnat la doi ani de închisoare cu executare în altul (Trofeul Calităţii) şi condamnat la trei ani cu suspendare în al treilea (Zambaccian). În dosarul Trofeul Calităţii, Năstase este acuzat de strângere ilegală de fonduri pentru campania electorală din 2004 şi venituri nejustificate. Recursul în dosarul Trofeul Calităţii se judecă la Înalta Curte şi a fost amânat deja pentru a treia oară, în condiţiile