În CE Oltenia, Divizia Minieră, respectiv fosta SNLO, va avea peste 14.000 de mineri. Şi totuşi la un asemenea personal numeros vor exista diferenţe între mineri, în special la capitolul facilitaţi. Directorul SNLO, Daniel Burlan, speră ca negocierea unui nou contract colectiv de muncă în CE Oltenia să aducă aceleaşi drepturi pentru toţi minerii.
O firmă de specialitate din Germania a fost desemnată de Ministerul Economiei pentru a face selecţia viitorului director general al CE Oltenia. Întrebat dacă îşi va depune CV-ul pentru un astfel de mandat, directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a precizat că se va mai gândi, în condiţiile în care obiectivul principal pe care l-a urmărit este acela de înfiinţare a CE Oltenia. „Mă mai gândesc dacă depun CV-ul. Scopul şi obiectivul este acela să creăm această companie, restul nu mai contează. Am realizat ceva împreună cu ceilalţi colegi de la complexuri. Nu ştiu ce poziţie vom avea în viitoarea structură CE Oltenia”, a spus Daniel Burlan la Acces Tv. Deşi nu ştie ce decizie va lua pe viitor, Burlan se declară totuşi mulţumit de faptul că „am reuşit, împreună cu echipa de la SNLO, să facem din această societate una care nu mai înregistrează pierderi iar după primul trimestru profitul brut este de 38 milioane lei. Este compania care intră în CE Oltenia cu gradul de îndatorare cel mai mic, activele societăţii îi permit contractarea de noi credite”.
Fără reduceri de personal în 2012
Directorul general al SNLO se declară destul de optimist chiar dacă este conştient de faptul că nu se pot pune la punct toate lucrurile dintr-o dată. Astfel, în ceea ce priveşte personalul din CE Oltenia, numărul minerilor ce vor face parte din Divizia Minieră se va ridica la 14.000 de salariaţi. „O parte din salariaţii care la ora actuală prestează activităţi în cadrul CE Rovinari şi CE Turceni vor fi realocaţi către activitatea