Secţia pentru procurori a CSM, „după suplimentarea ordinii de zi a acestei şedinţe, a hotărât efectuarea controlului cu tema «verificarea respectării dispoziţiilor articolului 91 indice 1 şi următoarele din Codul de procedură penală de către procurori în cauzele soluţionate în anul 2011 şi primul semestru al anului 2012» în perioada 28 mai - 22 iunie 2012"
Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au hotărât să verifice dacă procurorii respectă dispoziţiile legale în ceea ce priveşte interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice şi a comunicărilor de orice natură. În mod foarte interesant, Parchetele constănţene par să fi fost scoase din ecuaţie. Cel puţin, în primă fază.
Pe ordinea de zi a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a aflat ieri nota Inspecţiei Judiciare privind efectuarea controlului cu tema „verificarea respectării dispoziţiilor articolului 91 indice 1 şi următoarele din Codul de procedură penală de către procurori în cauzele soluţionate în anul 2011 şi primul semestru al anului 2012", la mai multe unităţi de parchet. Textele legale arată că articolul 91 indice 1 din Codul de procedură penală şi următoarele fac referire la interceptările şi înregistrările audio sau video, fiind vorba, mai exact, despre „Condiţiile şi cazurile de interceptare şi înregistrare a convorbirilor sau comunicărilor efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicare".
Pe cine controlează
În soluţia afişată pe site-ul oficial al CSM, se arată că Secţia pentru procurori a CSM, „după suplimentarea ordinii de zi a acestei şedinţe, a hotărât efectuarea controlului (...) în perioada 28 mai - 22 iunie 2012", fiind vizate mai multe unităţi de parchet. Cap de listă este DIICOT - Structura Centrală, urmând ca verificările să se desfăşoare în perioada 28 mai - 8 iunie 2012. Lista continuă cu Parchet