Sute de craioveni sunt prostiţi de furnizorul de apă şi canal al oraşului, care îi taxează pentru apa de ploaie, deşi nu beneficiază de canalizare pluvială, ci doar menajeră. Cum explică oare prestatorul de servicii, Compania de Apă Oltenia (CAO), că apa de ploaie intră pe conductele care preiau apa uzată din gospodăriile craiovenilor care nu au canalizare pluvială și câţi bani face CAO pe spatele acestor oameni?
Locuitorii din cartierul Catargiu plătesc lună de lună apa de ploaie care se scurge în pământ şi nicidecum în canalizarea oraşului pentru că aici nu este canalizare pluvială. „Uitaţi factura, apă meteorică. Suntem prostiţi în faţă. La noi, când plouă, apa bălteşte pe stradă, prin curte. Aici avem doar canalizare menajeră. În rest, apa se duce în pământ“, spune Cornel Viscinu, localnic de pe strada Târnava.
Apă de ploaie...
Aceeaşi situaţie este şi pe străzile Drobeta, Bicaz și Siretului. Oamenii se plâng că atunci când plouă apa le intră în curţi și spun că mai-marii urbei îşi aduc aminte de ei numai când au interes. În rest, sunt buni de plată. „Da, plătim apa de ploaie. Cum intră apa de la ploaie pe conducta care preia apa de la mine de la bucătărie sau de la baie nu pricep. Când plouă, mergi cu barca pe stradă. De conducta de apă nu mai vorbesc. Jumătate de stradă a rămas pe conducta veche, aşa cum era acum zeci de ani. Se sparge mereu şi tot sapă, astfel încât strada este un dezastru“, a spus Ştefania Cojocaru, care locuiește pe strada Drobeta.
Canalizarea pe rigolă, plata la CAO
Pe strada Şuşiţa, problema canalizării este „rezolvată“. Apa de ploaie se scurge prin rigola de pe marginea străzii pe care locuitorii o numesc canalizare, dar plata se face, cum era de aşteptat, către CAO, pe factură. „Pe strada noastră este şi mai rău. Apa curge prin canalul de pe margine. Plus că se adună aici şi apa de pe alte