Joaquin Almunia, responsabilul cu politica anti-trust a Uniunii Europene și care poate impune amenzi de până la 10% din veniturile anuale ale unei companii, a amânat decizia cu privire la acuzațiile aduse companiei Google, decizie care ar fi trebuit luată la sfârșitul lunii aprilie.
În cadrul unui comunicat publicat pe 4 mai, Almunia a declarat că „nu există un termen limită” pentru a judeca acuzațiile conform cărora cel mai mare motor de căutare online discriminează competiția în afișarea rezultatelor sale, anunță Bloomberg.
Află de ce Facebook și Google ar putea dispărea în maximum opt ani
Citește mai multe despre Google drive, instrumentul care ne va elibera de restricțiile hard-disk-ului
Noi acuzații
Almunia ar putea lua în considerare un val de noi acuzații și trebuie să numească un nou șef al echipei UE care se ocupă cu investigarea practicilor companiei Goolge înainte de a lua o decizie. Comisia Federală de Comerț a Statelor Unite, precum și alte agenții anti-trust din Argentina și Coreea de Sud analizează, la rândul lor, practicile companiei americane.
„Cum plângerile continuă să vină, Google continuă să se apere cu înverșunare și cum niciun competitor sau terț nu dorește să se retragă, Comisia Europeană va amâna, foarte probabil, luarea unei decizii”, a declarat Matthew Hall, jurist la McGuireWoods LLP pentru Bloomberg News. „Câteva luni mai devreme sau mai târziu nu contează”.
Google, dispusă să coopereze
„Dimensiunile și succesul companiei Goolge provoacă, pe drept cuvânt, suspiciuni și din acest motiv dorim să explicăm felul în care operăm, cooperând cu Comisia Europeană de la începutul investigației”, a declarat Al Verney, purtător de cuvânt al companiei americane. „Deoarece întotdeauna este loc de mai bine, suntem dispuși să discutăm orice problemă pe care Comsia dorește să o ridice