Profesorii de istorie de la şcolile din judeţ, care sunt arondate Cercului Nr.2, s-au întâlnit la Şcoala cu clasele I-VIII „A.S. Puşkin" pentru a descoperi împreună metode moderne de predare axate mai ales pe tehnica informatică, în aşa fel încât formarea de competenţe în domeniul istoriei să fie un demers atractiv şi totodată temeinic pentru elevi.
Astfel, pe lângă cei care au susţinut activităţi,au participat:prof.Mariana Gherguş(Surdila Greci), prof.Violeta Simion (Racoviţa), prof.Violeta Bădără (Făurei), prof.Ana Maria Mihai (Plopu), prof.Gheorghe Oprişan (Şc. Sf.Andrei), prof.Gabriela Broască(Gemenele), prof.Ecaterina Cozmei (Şc. D. Cantemir) şi prof.Ionel Lăzărică (Surdila Găiseanca).
În deschiderea activităţilor prof. Gheorghe Leonard,de la şcoala gazdă,a prezentat o recenzie a cărţii „Românii basarabeni în istoria militară a Rusiei" scrisă de istoricul Anatol leşu.Cu acest prilej au fost trecute în revistă participarea românilor basarabeni la campaniile iniţiate de Rusia Ţaristă şi respectiv Rusia Sovietică în perioada 1773-1918.
„Mulţi dintre moldovenii care au luptat pentru Rusia au fost răsplătiţi cu ordinul „Sf.Gheorghe",acordat cu parcimonie de ruşi dar, din păcate,foarte mulţi ofiţeri basarabeni au fost „răsplătiţi" pentru devotamentul lor,cu un glonţ."-ne-a declarat prof. Gheorghe Leonard.
A urmat activitatea intitulată „Competenţe TIC în predarea -învăţarea istoriei"prezentată de prof. Carmen Guşatu de la Şcoala „Aurel Vlaicu".Au fost prezentate astfel avantajele utilizării instrumentelor TIC în cazul elevilor şi al profesorilor, dar şi neajunsurile utilizării inadecvate a acestor mijloace educative.
"Am căutat să-mi susţin expunerea cu aplicaţii punctuale,care fac mai uşoară deprinderea de competenţe specifice istoriei,ca disciplină studiată în gimnaziu şi nu numai,scoţând la lumină pericolele generate de utilizarea nepotrivi