Ce putem mânca sănătos primăvara, vara, toamna şi iarna? Volumul „Preparate din legume", editat de Adevărul Holding şi distribuit miercuri, 16 mai, în colecţia „Delicii în bucătărie", ne prezintă tehnici inedite de preparare ale legumelor.
În carte vom regăsi reţete de chec cu sparanghel în crustă crocantă, de rulouri cu dovleac şi telemea de vacă, de plăcintă cu hribi şi caş sărat, de focaccine de cartofi cu legume. De asemenea, vom afla cum se prepară tarta cu andive şi praz, cea cu anghinare şi păstrăv afumat, ruloul cu legume şi brânză, coşuleţele din foietaj cu legume. Alte tarte delicioase sunt cele cu legume de iarnă cu spanac şi piure de morcovi, cu broccoli şi cod sărat.
Volumul „Preparate din legume" ne tentează şi cu ştrudelul cu brânză şi roşii, cu dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi, cu crochetele de dovleac cu mijlocul moale, cu vafe din brânză cu legume şi sos bechamel cu brie. De asemenea, ne sunt furnizate reţetele de bocconcini de pui şi legume, de chifteluţe crocante din frunze de sfeclă şi de ciuperci şi frigăruile din crochete de cartofi şi varză.
Multiple posibilităţi
Cultivarea în sere a fructelor şi a legumelor a anulat, de fapt, tradiţionala lor dependenţă de anotimpuri, ceea ce are totuşi, pe lângă avantaje, şi dezavantaje: legumele care nu ajung la maturitate pe cale naturală au mai puţin gust, pulpa este mai apoasă şi, mai ales, au o concentraţie crescută de substanţe chimice (în special fertilizatori) absorbite din pământul în care sunt cultivate. Consumul legumelor de sezon nu este doar o alegere calitativă: respectarea ritmului naturii înseamnă, înainte de toate, deprinderea unor obiceiuri ce duc la menţinerea sănătăţii noastre. Roşiile sunt printre cele mai utilizate legume în bucătărie, în special datorită multiplelor posibilităţi de preparare.
70 de reţete
Fiecare dintre cele 13 volume ale c