Deşi a reuşit să iasă din procedura de reorganizare judiciară şi a ajuns să fie şi singurul CET din ţară fără niciun leu datorie, Uzina Electrică Zalău anunţă disponibilizări în rândul angajaţilor săi. Societatea a notificat AJOFM încă de luna trecută.
21 de angajaţi ai Uzinei Electrice, producătorul de energie termică în sistem centralizat din Zalău, vor fi trimişi în şomaj începând cu data de 10 iunie. Potrivit directorului societăţii, Viorel Marian, la aceştia se vor adăuga încă 12, care for fi, însă, disponibilizaţi eşalonat, până la sfârşitul anului, pe măsura finalizării lucrărilor în care aceştia sunt implicaţi. Directorul susţine că măsura disponibilizării a peste o treime dintre angajaţi este necesară dacă se doreşte funcţionarea fără pierderi a societăţii şi spune că reducerea personalului a fost şi pe durata reorganizării judiciare una dintre măsurile care a făcut ca Uzina Electrică să scape de datoriile cifrate la aproximativ 34 de milioane de lei. "Noi am intrat în reorganizare cu 176 de angajaţi şi am ieşit cu 87", precizează el.
Cei 33 de angajaţi care vor fi puşi pe liber în acest an sunt, potrivit lui Marian, din toate sectoarele de activitate ale uzinei. "Începând cu resursele umane şi contabilitatea, şi până a personalul de execuţie - muncitori, şoferi, macaragii, am tăiat de peste tot", explică el, justificându-se că "oricum, nu mai este un volum de muncă atât de mare ca şi pe vremuri, când aveam şi transportul energiei termice (preluat acum de E-Star: n.r.), iar dacă vom avea nevoie cândva, spre exemplu, de un utilaj, preferăm să-l închiriem, că este mai ieftin decât să plăteşti salariul şi dările către stat pentru un om".
Cinci salarii medii - plăţi compensatorii
Angajaţii disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii, egale cu cinci salarii medii nete pe unitate. Potrivit directorului, un astfel de salariu ar ajunge