Conştient atât de limitele temporale, cât şi de lesa politică de care depinde mandatul său, Vasile Cepoi se va concentra pe măsuri punctuale.
Şi Sisif începe din nou să împingă la deal bolovanul reformei sistemului medical. În rolul principal este, de această dată, Vasile Cepoi, al patrulea ministru al Sănătăţii în ultimii trei ani. Un tehnician atât de bine ancorat în interstiţiile sistemului încât nici măcar C.T. Popescu nu a ştiut unde să-l plaseze, afirmând că Vasile Cepoi a fost adus secretar de stat la Ministerul Sănătăţii ca o contra-replică la Raed Arafat. Nimic mai fals, Vasile Cepoi fiind în relaţii bune atât cu Raed Arafat, cât şi cu alţi oameni importanţi din sistem, dovadă fiind votul unanim acordat lui de către Comisia de Sănătate din parlament (au votat „pentru“ şi parlamentarii PDL).
Principala sarcină a ministrului Cepoi rămâne neschimbată: croirea unei noi legi a sănătăţii. Guvernul PDL l-a adus în iarnă pentru asta, guvernul USL îl păstrează astăzi tot pentru asta. Dacă noua lege a sănătăţii era o prioritate pentru premierul Ungureanu, ea rămâne o prioritate şi pentru premierul Ponta. Ba mai mult, Victor Ponta ar fi promis trimişilor FMI că noua lege a sănătăţii va fi aprobată de către parlament până la sfârşitul acestei toamne. Mai pesimist decât ultimii doi prim-miniştri ai României, Vasile Cepoi nu a evitat niciodată să-şi declare scepticismul în privinţa adoptării unei legi atât de importante într-un an electoral.
Şi atunci ce caută Vasile Cepoi la Ministerul Sănătăţii? Mandatul său este cert doar pentru următoarele şase luni, perioadă în care nici mama lui Superman nu ar reuşi să ducă bolovanul lui Sisif până în vârful dealului. Conştient atât de limitele temporale, cât şi de lesa politică de care depinde mandatul său, Vasile Cepoi se va concentra pe măsuri punctuale, una dintre ele fiind „deblocarea