La “Cutia misterelor” din ediţia din 8 mai a emisiunii MasterChef de la ProTV, concurenţii au ratat şansa de a-i mai îndulci pe juraţi, preparatele lor dovedindu-se în general mediocre.
Proba „Cutia Misterelor” s-a dovedit a fi iar una extrem de dificilă pentru mulţi dintre concurenţi, printre care s-au numărat şi Bogdan Lupoiu, care şi-a dat seama încă de la zărirea ingredientelor că nu are de ce să se chinuie la această probă neeliminatorie, deserturile fiindu-i acestuia o necunoscută totală. Însă surpriza neplăcută la această proba a venit din partea Andreei Moldovan care anunţase înainte de a rata preparatul că face prăjituri încă de la vârsta de 6 ani.
Concurenta a vrut sa facă un preparat care să îi dea pe spate pe bucătari, dar rezultatul a fost cu totul altul. Cand juratul Cătălin Scarlatescu a intrebat-o ce a facut, Andreea i-a raspuns foarte dezamăgita că preparatul ei este înca la cuptor. Andreea a declarat că nu a ratat nici un desert în viaţa ei, caracterizându-şi preparatul ca fiind „mâncare de căţei”, precizând că nici fata ei de 3 ani nu ar fi preparat o cocută aşa nereuşită.
Bogdan Alexandrescu, Mimi Nicolae şi Alexandru Petricean au fost fericiţii cărora bucătarii au vrut să le testeze farfuriile. Dacă la Bogdan Alexandrescu aspectul farfuriei, cu 6 pişcoturi si o lingură de cremă, i-a indus in eroare, nu a fost şi cazul lui Mimi Nicolae, a cărei cremă cu mascarpone a fost prima care nu i-a lasat lui Chef Sorin Bontea un gust acru în gura.
Farfuria lui Alexandru Petricean nu excela deloc în aspect, însa cei trei bucătari de la MasterChef sperau ca gustul desertului sa îi surprinda. Acealşi Sorin Bontea a dat verdictul şi anume că preparatul“Era, intr-adevar, o surpriză, daca nu puneai atât de mult sos de ciocolată”. Afirmaţia lui Florin Dumitrescu că acela a fost „cel mai tare profiterol” pe care l-a gusta vreodată, l-a făc