Proprietarii solicită preţuri cu 10-25% mai mari pentru apartamentele din blocurile reabilitate termic, diferenţa fiind chiar şi de 10.000 de euro
Diferenţele sunt mai mari decât costul de reabilitare, care se situează în jurul valorii a 3.600 de euro
Zona în care se află amplasat apartamentul scos la vânzare pare să aibă şi ea o influenţă în comparaţia "blocuri reabilitate vs. blocuri nereabilitate"
Proprietarii cer pentru apartamentele situate în blocuri reabilitate termic preţuri mai mari de la câteva mii de euro şi până la 10.000 euro, faţă de cele solicitate pentru locuinţele din imobilele nereabilitate, potrivit unei analize a portalului Imobiliare.net.
Diferenţele solicitate sunt mai mari decât costul de reabilitare, care se situează, potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, în jurul valorii a 3.600 de euro.
"Reabilitarea termică este una din principalele îmbunătăţiri ale unei clădiri care poate duce la creşterea preţului solicitat pentru un apartament, diferenţele putând varia în funcţie de suprafaţa apartamentului pus în vânzare şi de zonă. Proprietarii cer de la câteva mii până la 10.000 euro în plus pentru un apartament într-un bloc reabilitat, în comparaţie cu unul într-o clădire nereabilitată termic", explică reprezentanţii portalului.
Aceştia spun că în condiţiile în care preţul mediu pe unitate comunicat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru lucrările de reabilitare se situează în jurul a 3.600 euro, cu variaţii în funcţie de suprafaţa apartamentului, diferenţele solicitate de proprietarii locuinţelor reabilitate sunt mari, dar nu exorbitante. "Achiziţionând o unitate deja reabilitată, noul proprietar este scutit de stresul unor lucrări de îmbunătăţire", au explicat specialiştii Imobiliare.net.
Diferenţele de preţ între un apartament aflat într-un bloc reabilitat term