Pentru a creşte numărul donatorilor de sânge, în 2010, Ministerul Sănătăţii a făcut o investiţie deloc de neglijat, cumpărând cinci centre mobile de recoltare a sângelui, în valoare de peste un milion de euro. Însă autocarele zac în parcare, deoarece nimeni nu s-a ocupat şi de găsirea fondurilor pentru funcţionarea acestora. Aşadar, putem spune că banii publici au fost aruncaţi pe Apa Sâmbetei. Pentru a creşte numărul donatorilor de sânge, în 2010, Ministerul Sănătăţii a făcut o investiţie deloc de neglijat, cumpărând cinci centre mobile de recoltare a sângelui, în valoare de peste un milion de euro. Însă autocarele zac în parcare, deoarece nimeni nu s-a ocupat şi de găsirea fondurilor pentru funcţionarea acestora. Aşadar, putem spune că banii publici au fost aruncaţi pe Apa Sâmbetei.
Lansate în primăvara anului 2010, cu mult fast, de Cseke Attila, ministrul sănătăţii de atunci, cele cinci centre mobile care au costat în total 4,5 milioane de lei zac în parcări, deoarece nu s-au găsit bani pentru ca acestea să şi circule prin ţară, acolo unde ar fi nevoie de ele.
“După achiziţionarea celor cinci centre mobile de donare, s-a făcut un acord între Institutul Naţional de Transfuzie Sangvină (INTS), Ministerul Sănătăţii şi Crucea Roşie. Cea din urmă trebuia să asigure combustibilul, dar şi şoferii voluntari pentru funcţionarea autocarelor, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, dar în 2011 s-a retras din proiect. Astfel, este destul de dificil să folosim aceste centre mobile, în special pentru zonele rurale, deoarece maşinile nu au decât asigurarea RCA. Pentru a scoate pe şoselele din ţară autocarele, acestea ar trebui să aibă o asigurare de tip Casco. Care, din păcate, este costisitoare, deoarece maşinile sunt foarte scumpe”, ne-a spus directorul general INTS, dr. Andi Rosin.
Deci, fără şoferi, combustibil şi asigurare Casco, aceste minilaboratoare pe roţi sun