Un stadion de 200 de milioane de euro, 30 de mii de turişti spanioli, hoteluri şi terase asediate. Arena Naţională din Bucureşti găzduieşti miercuri seară finala Europa League. Ce câştigă piaţa locală?
Miza este uriaşă, potrivit Ziarului Financiar, pentru că România deja a pus pe masă 200 de milioane de euro, pentru a construi un stadion de 55 de mii de locuri, Arena Naţională. Încasările din organizarea finalei Europa League ajung la 30 de milioane de euro.
Toate biletele au fost vândute, stadionul va fi plin ochi. Suporterii finalistelor (Athletic Bilbao şi Atletico Madrid) au luat cu asalt Centrul Istoric din Bucureşti, hotelurile sunt pline, iar berea curge non-stop. Toate acestea aduc încasări de câteva zeci de milioane de euro. Spaniolii sunt turişti chibzuiţi şi mai ales loviţi de criză, venind dintr-o economie în care unu din doi tineri nu îşi găseşte un loc muncă, notează publicaţia citată. Bucureştiul "a surprins plăcut"
Cum este reflectată Capitala României în presa spaniolă? Agenţia EFE precizează că Bucureştiul a surprins plăcut aproape toată lumea şi că singura problemă a fost faptul că unii suporteri au fost înşelaţi de taximetrişti.
"Oraşul a surprins plăcut aproape pe toată lumea. Sunt mai puţini câini vagabonzi decât ne aşteptam, multe clădiri frumoase şi unele bine îngrijite. Bucureştenii par amabili. Mulţi ştiu spaniola, limbă latină la fel ca româna, şi fac eforturi pentru a se face înţeleşi. Şi timpul este la fel: soarele a strălucit toată săptămâna, iar temperaturile au fost în jur de 25 de grade", notează EFE.
"Capcanele" unor taximetrişti sunt singurul motiv de care s-ar putea plânge fanii spanioli aflaţi la Bucureşti: "Mulţi au plătit sume exorbitante pentru drumul de la aeroport, unora li s-au cerut 15 sau 20 de euro pentru curse foarte scurte sau şoferii au susţinut că nu au mărunţiş pentru a n