Peste 1.800.000 de bucureşteni sunt chemaţi la urne, pe 10 iunie, pentru a-şi alege primarul general, primarii de sectoare, consilierii generali şi pe cei locali în cele 1.223 de secţii de votare din Capitală, potrivit Biroului Electoral Municipal (BEM).
Pentru prima dată, alegerea primarilor se va face din primul tur. Este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin, cu excepţia situaţiilor de balotaj.
În acest caz, se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul, la care vor participa doar candidaţii aflaţi în această situaţie.
Primăria Capitalei, disputată de 18 candidaţi
Actualul edil general, independentul Sorin Mircea Oprescu, susţinut de USL, candidează pentru al doilea mandat consecutiv, propunându-le bucureştenilor continuarea proiectelor începute.
PDL candidează la Bucureşti cu Silviu Vasile Prigoană, printre ale cărui priorităţi anunţate se află problema câinilor comunitari.
Senatorul Anghel Iordănescu va candida pentru fotoliul de primar general din partea UNPR. El îşi doreşte o "administraţie curată şi cinstită", "o Capitală în care să se rezolve şi problema transportului, a parcărilor şi celelalte probleme de infrastructură".
Şi finanţatorul Stelei, europarlamentarul George Becali, s-a înscris în cursa pentru funcţia de primar general din partea Partidului Noua Generaţie Creştin Democrat, el susţinând, după depunerea candidaturii, că, în cazul în care va câştiga, va construi câte zece biserici în fiecare sector din Bucureşti.
Tot ca independent candidează pentru fotoliul de primar şi Nicuşor Daniel Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", care a declarat că îşi doreşte ca oraşul "să devină un centru regional în IT, în industrii creative şi în învăţământu