Luna mai reprezinta nu numai inceputul primaverii, dar si unda verde la picnicuri si distractie in aer liber. Echipati cu gratare si tot soiul de cosuri, obisnuim sa luam cu asalt padurile si spatiile verzi din apropriere fara sa avem cea mai vaga banuiala a pericolelor care ne pandesc. In orice moment, toxiinfectiile alimentare, capusele sau alergia la insecte pot transforma o experienta placuta intr-un adevarat cosmar. Iata ce aveti de facut pentru a evita aceste situatii nedorite.
Sa alegem cu grija meniul
Pentru orice picnic, alimentele pe care le vom savura in aer liber constituie una dintre principalele atractii. Intrucat temperaturile in aceasta perioada sunt destul de ridicate, produsele pe care le puneti in cosul de picnic trebuie alese cu mare grija. Este cunoscut faptul ca produsele de origine animala se degradeaza cel mai repede la caldura. Alterarea lor produsa prin fermentare bacteriana da nastere unor microbi care, odata ingerati, pot fi foarte periculosi. In urma consumului de carne alterata riscati boli acute ale stomacului, vezicii biliare, intestinului subtire sau gros. Produsele de origine animala trebuie sa fie stocate in conditii corespunzatoare in galantar, sa nu fie expirate si, ulterior, sa fie transportate in lazi frigorifice si apoi preparate corect. Daca se intampla sa mai si scapam ceva pe jos, este recomandat sa renuntam la acel aliment. Solul poate contine excremente de animale, care pot provoca o severa infectie parazitara a intestinului.
Muscatura de capusa
Chiar daca par mici si inofensive, capusele pot constitui un adevarat pericol pentru sanatate si, prin urmare, acest risc nu trebuie ignorat.
Deoarece muscatura de capusa nu este dureroasa, acest mic incident trece de cele mai multe ori neobservat. Eventualele umflaturi ale pielii pot semnala prezenta capusei. In acest caz, alcoolul medicinal nu este s