Legumele noi acaparează, încet-încet, piaţa. Profită de ele la maximum, deoarece conţin mai multe substanţe nutritive decât cele produse în restul anului. Specialistul Libertăţii, dr. Elena Mihai, recomandă să avem zilnic la masă unele dintre aceste legume şi ne spune şi de ce. Legumele noi acaparează, încet-încet, piaţa. Profită de ele la maximum, deoarece conţin mai multe substanţe nutritive decât cele produse în restul anului. Specialistul Libertăţii, dr. Elena Mihai, recomandă să avem zilnic la masă unele dintre aceste legume şi ne spune şi de ce.
Conţin: potasiu, mangan, vitaminele A, B1, B6, C şi K, calciu, zinc, fier, cupru şi magneziu, acid folic, fibre alimentare de cea mai bună calitate şi carotenoizi (substanţe importante pentru sănătatea ochilor). Combat: procesele inflamatoare (reumatism, poliartrită, osetoartrită), problemele cardiace, renale şi digestive, constipaţia şi diareea; îmbunătăţesc memoria şi metabolismul şi ţin tensiunea sub control.
Pont: Dovleceii proaspeţi şi sănătoşi au coaja netedă şi lucioasă, fără pete.
Conţin: antioxidanţi - vitamina A, provitamina A (betacaroten), vitamina C; alte vitamine - B1, B2, B3, B6, vitamina K, fier, calciu, magneziu, potasiu şi fosfor, fibre alimentare. Combat: anemia, bolile inimii şi cancerul, reduc concentraţia de zahăr din sânge, menţin sănătatea pielii, a părului şi a oaselor.
Pont: Cumpără morcovi netezi, tari, de un portocaliu intens. Dacă au pământ pe ei, e şi mai bine - înseamnă că îi iei direct de la producător.
Conţine: vitamine (B1, B2, B3, B6, C, K), fibre şi proteine, calciu, acid folic, fier. Combate: carenţa de fier, procesele de îmbătrânire, constipaţia, osteoporoza, cancerul (pulmonar, pancreatic, mamar, de prostată etc.); stimulează sistemul imunitar.
Pont: Cumpără mazăre în păstăi fragede, de un verde crud; boabele gata curăţate îşi pierd repede calităţile.