ZF a început o serie de articole în care vrea să arate cât de importante sunt alegerile locale pentru viaţa comunităţii. Şoselele, şcolile, spitalele, investiţiile, locurile de muncă trebuie să fie şi în sarcina primarului sau a preşedintelui consiliului judeţean.
Klaus Iohannis candidează pentru al patrulea mandat de primar al Sibiului, ultimele două câştigându-le cu peste 80 la sută din voturi, în condiţiile în care doar 1,6% din populaţie e de etnie germană, însă sibienii, deşi îl susţin, reclamă că a fost acordată atenţie zonei centrale nu şi cartierelor.
Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Klaus Iohannis, candidează la alegerile locale din 10 iunie pentru obţinerea celui de-al patrulea mandat de primar al Sibiului, oraş care a deţinut, în 2007, titlul de Capitală Culturală Europeană, alături de Luxemburg. Deşi obţinerea acestui titlu nu i se datorează, Klaus Iohannis a câştigat susţinerea sibienilor datorită reuşitei acestui program, dar şi investiţiilor realizate în oraş în ultimii ani, precum şi atragerii unor investitori străini, în cea mai mare parte germani şi austrieci.
Municipiul reşedinţă de judeţ este considerat unul din cele mai importante oraşe din Transilvania, poziţionat pe Coridorul IV paneuropean şi având un aeroport internaţional modernizat, în ultimii ani, printr-un împrumut realizat de Primărie şi Consiliul Judeţean Sibiu.
Anul trecut, Sibiul a fost singurul oraş din România care a primit, în "Ghidul verde Michelin", o cotaţie de trei stele, care înseamnă că este "o locaţie care trebuie văzută neapărat". Oraşul găzduieşte câteva importante instituţii de cultură, printre care Muzeul Naţional Brukenthal, primul muzeu din România şi din Centrul Europei, deschis din anul 1817, Complexul Naţional Muzeal "Astra", cu cea mai vastă structură etno-muzeală din România, Teatrul Naţio