Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava, comisarii instituţiei au descoperit abateri de la normele legale la 26 de firme care produc şi comercializează produse lactate, unt şi brânzeturi.
Printre neregulile constatate s-au numărat depăşirea datei limită de consum la diverse iaurturi şi lapte bătut, dar şi utilizarea incorectă a unor denumiri pentru produse care au reglementat denumirea, în funcţie de conţinut, prin standarde naţionale.
Astfel, comisarii au descoperit că brânza de burduf, atât la comercianţi, cât şi la producătorii locali, era făcută în anumite situaţii doar din lapte de vacă pasteurizat, în alte cazuri caşul de vacă era în proporţie mai mare decât cel de oaie sau pe lângă caş de oaie şi de vacă erau adăugate resturi de sortimente de brânzeturi maturate.
Conform standardelor, brânza de burduf se fabrică din caş de oaie sau din amestec de caş de oaie în proporţie de minim 55% şi caş de vacă.
Totodată, caşcavalul din lapte de capră conţinea şi lapte de vacă.
Potrivit unui comunicat al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava, comisarii instituţiei au descoperit abateri de la normele legale la 26 de firme care produc şi comercializează produse lactate, unt şi brânzeturi.
Printre neregulile constatate s-au numărat depăşirea datei limită de consum la diverse iaurturi şi lapte bătut, dar şi utilizarea incorectă a unor denumiri pentru produse care au reglementat denumirea, în funcţie de conţinut, prin standarde naţionale.
Astfel, comisarii au descoperit că brânza de burduf, atât la comercianţi, cât şi la producătorii locali, era făcută în anumite situaţii doar din lapte de vacă pasteurizat, în alte cazuri caşul de vacă era în proporţie mai mare decât cel de oaie sau pe lângă caş de oaie şi de vacă erau adăugate resturi de sortimen