Din cauza expunerii la soare, multe persoane se confruntă cu apariţia pistruilor. Aceste pete mici, neregulate, de culoare galben-brun, se întâlnesc mai ales la tineri şi se răresc după vârsta de 40 de ani. Se localizează pe pomeţi, pe frunte, nas, şi mai rar pe gât. Iată câteva remedii naturiste care estompează pistruii. Din cauza expunerii la soare, multe persoane se confruntă cu apariţia pistruilor. Aceste pete mici, neregulate, de culoare galben-brun, se întâlnesc mai ales la tineri şi se răresc după vârsta de 40 de ani. Se localizează pe pomeţi, pe frunte, nas, şi mai rar pe gât. Iată câteva remedii naturiste care estompează pistruii.
Lapte acru. Se amestecă un sfert de pahar de lapte acru, o lingură cu făină de ovăz şi jumătate de linguriţă de hrean ras până când se obţine o pastă omogenă. Acesta se aplică pe suprafaţa cu pistrui şi se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se îndepărtează.
Drojdie. Foarte eficiente sunt şi măştile cu drojdie de bere amestecată cu apă oxigenată, albuşul de ou amestecat cu zeamă de lămâie, masca de iaurt sau laptele acidofil.
Mască din suc de păpădie. Sucul de păpădie obţinut din flori şi tulpini pisate se amestecă cu aceeaşi cantitate de suc de lămâie şi miere, la care se adaugă argilă verde, până se obţine o pastă moale. Se aplică pe faţa curată şi se îndepărtează prin fricţionare cu degetele umede, iar resturile se spală cu apă călduţă. Această mască se poate aplica de 3-4 ori pe săptămână.
Hrean. Un pahar de rădăcină rasă de hrean se pune într-o sticlă de 500 ml. Se adaugă 250 ml de oţet şi se lasă cinci zile la macerat, timp în care sticla se agită zilnic. După cele cinci zile, soluţia se strecoară, iar cu zeama rămasă se ung locurile unde există pistrui sau pete.
Ceapă. Sucul obţinut din două-trei cepe mari, uscate se amestecă în părţi egale cu ulei de măsline sau cu ulei de porumb. Preparatul o