Vremurile nu tocmai relaxate din punct de vedere financiar prin care trec românii l-au făcut pe Alexandru Purcărea să încerce să-şi rezolve problemele cu banii printr-o afacere ilegală. Bărbatul a vrut să stoarcă de la o companie de asigurări nu mai puţin de 65.395 de euro, adică valoarea poliţei de asigurare a bolidului de lux pe care îl conducea şi pe care l-a reclamat la poliţie ca fiind furat. Procurorii de la Parchetul Bucureşti l-au trimis în judecată, în stare de arest, atât pe el, cât şi pe complicele său, Florin Robert Şerban. Vremurile nu tocmai relaxate din punct de vedere financiar prin care trec românii l-au făcut pe Alexandru Purcărea să încerce să-şi rezolve problemele cu banii printr-o afacere ilegală. Bărbatul a vrut să stoarcă de la o companie de asigurări nu mai puţin de 65.395 de euro, adică valoarea poliţei de asigurare a bolidului de lux pe care îl conducea şi pe care l-a reclamat la poliţie ca fiind furat. Procurorii de la Parchetul Bucureşti l-au trimis în judecată, în stare de arest, atât pe el, cât şi pe complicele său, Florin Robert Şerban.
Planul lui Purcărea a fost, în linii generale, foarte simplu. Bolidul, un Audi Q7 înregistrat pe firma sa, pe care îl folosea în leasing, a ajuns, pentru un preţ bun, pe mâinile unui amic de-al său care l-a înmatriculat rapid în Germania. Când s-a asigurat că prietenul său nu mai e pe teritoriul României, iar în Germania au fost încheiate toate formalităţile privind noua "identitate" a autoturismului, Purcărea a reclamat la poliţie că "băieţii răi" i-au furat din parcare valoroasa maşină, pentru care plătea lunar rate companiei de leasing.
Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au intrat pe fir şi au reuşit, după o anchetă minuţioasă, făcută ca la carte, să dejoace intenţiile lui Purcărea a de intra în posesia celor 65.395 de euro, la cât se ridica valoarea poliţei CASCO pe care societatea de asi