Economia globală va continua va continua procesul de revenire, chiar dacă într-un ritm extrem de lent susţin specialiştii grupului financiar austriac Erste-Sparinvest. Economiile emergente, mai puţin îndatorate decât cele dezvoltate, au un potenţial de creştere semnificativ. Asta face din obligaţiunile corporaţiilor care activează pe aceste pieţe adevărate “comori încă nedescoperite” în viziunea specialiştilor austrieci.
“Nivelul ridicat al datoriei publice a statelor dezvoltate, este un inhibator major al creşterii economice în aceste economii. Prin comparaţie, economiile emergente, mai puţin îndatorate, continuă să prezinte un potenţial de creştere semnificativ”spune Heinz Bednar, CEO-ul grupului financiar austriac Erste-Sparinvest, într-un comunicat transmis joi, către piaţă.
Află aici care sunt provocările cărora economia globală, şi cea românească trebuie să le facă faţă acum
Acesta este motivul pentru care administratorii de fonduri din cadrul Erste-Sparinvest, care administrează active în valoare de circa 500 de milioane de euro, şi este parte a grupului financiar austriac ce deţine Banca Comercială Română, recomandă achiziţia de obligaţiuni corporative emise de companiile care activează în respectivele economii.
“Obligaţiunile cu ratinguri de “investment grade” emise de companiile din statele emergente oferă acum randamente cu circa două puncte procentuale peste cele oferite de obligaţiunile cu rating similar emise de corporaţiile din ţările industrializate” spune, în acelaşi comunicat, Alexander Fleisher, şeful echipei de administratori ai fondurilor specializate în investiţii în titluri cu venit fix, din cadrul Erste-Sparinvest. “În cazul obligaţiunilor cu ratinguri mai scăzute, diferenţele de randament sunt însă şi mai mari, de peste cinci puncte procentuale” adaugă acesta, susţinând că obligaţiunile emergente sunt adevă