Accidentul din Pasajul Lujerului în care au fost implicate patru tramvaie s-a petrecut în condiţiile în care unul dintre ele s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei care îl urmau se aflau la distanţe mici, impactul neputând fi evitat, deşi vatmanii au frânat, potrivit RATB.
Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat că, în jurul orei 7.25, unul dintre tramvaie s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei tramvaie care circulau în spate nu au putut evita impactul pentru că se aflau la distanţe foarte mici.
"Vatmanii celor trei tramvaie din spate au frânat, dar distanţa era foarte mică şi impactul nu a putut fi evitat", a precizat Raeceanu.
Potrivit acesteia, în urma impactului două dintre tramvaie au deraiat.
Brânduşa Raeceanu a precizat că tramvaiele au stat la semafor şi au intrat în pasaj la distanţe mici, astfel că vatmanii nu au putut evita coliziunea, deşi au acţionat sistemul de frânare.
O primă evaluare a medicilor arată că 25 de persoane au fost rănite în urma accidentului de tramvai petrecut în Pasajul Lujerului din Capitală, 15 dintre acestea fiind transportate la spital, a declarat coordonatorul SMURD, Bogdan Opriţa.
Potrivit sursei citate, sunt 25 de victime, însă "numărul nu este final", medicii continuâd evaluarea pacienţilor.
Până la ora transmiterii acestei ştiri, 15 răniţi au fost transportaţi la spital.
Bogdan Opriţa a precizat că trei dintre victime sunt în stare gravă, având traumatisme cerebrale, iar restul au diverse fracturi.
Între răniţi se află şi un copil care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Coordonatorul SMURD a mai spus că la locul accidentului au fost trimise opt echipaje de prim ajutor şi două echipaje de terapie intensivă, iar transportul răniţilor la spital continuă.
Accidentul s-a