Un cuib de şerpi a fost descoperit în urmă cu aproximativ o săptămână şi jumătate la sediul Fundaţiei Un Copil o Speranţă de pe Aleea Streiu. Şerpii nu erau veninoşi, iar conducerea fundaţiei spune că în zonă s-a intervenit cu otravă pentru îndepărtarea reptilelor.
La centrul respectiv, care în curând va intra în reabilitare, merg 56 de copii autişti, cu handicap psihoneuromotor şi nevăzători.
„În urmă cu o săptămână şi jumătate, la începutul unei după amieze liniştite, am observat în curte un şarpe care urca pe marginea peretelui nostru, în clădire nefiind în acea zi de vineri, la început de după amiază, copii.
Am anunţat Serviciul de Urgenţă care a venit imediat, a omorât şarpele, şarpele a fost aruncat, dar la reânceperea serviciului, asta fiind vineri înainte de 1 mai, în 2 mai am mai văzut doi şerpi, şi în 3 mai încă unul, motiv pentru care am luat atitudine mai importantă, pentru că ne-am dat seama că este un cuib dacă au ieşit mai mulţi şerpi.
Am reuşit să vedem locul de intrare şi de ieşire care era în subsolul clădirii, am luat legătura cu echipă de urgenţă de la Primărie, cu DSV-ul, iar sâmbătă echipa de urgenţă a Primăriei împreună cu un grup de pompieri au intervenit punând otravă pentru şerpi şi o soluţie care nu mai permite şerpilor să intre în subsolul clădirii”, a povestit Elena Tudorache, director al Fundaţiei Un copil, o Speranţă.
Potrivit acesteia, şerpii erau maturi, lungi de 1,10 până la 1,80 metri, iar primul şarpe a fost văzut pe peretele aflat la intrare, perete în apropierea căruia era aşezată o angajată a instituţiei.
„Era gri, şi la cap era galben, avea un metru, mai mult nu cred că avea, s-a urcat pe balustrada asta cu capul, eram pe bancă aici cu o fată şi am tras-o repede, că îmi era frică că o muşcă, şi am fugit cu ea”, a povestit Elisabeta Zlatea, femeie de serviciu în c