Neamurile șefilor Primăriei au dat peste cap o licitație legală pe care o pierduseră, folosindu-se de practici ca în cele mai corupte state africane. Și-au înlăturat competitorii care oferiseră chirii mai mari și s-au făcut proprietari pe terasele din jurul lacurilor. În Ocna Sibiului s-au investit masiv fonduri europene, a te „lipi” de această stațiune însemnând că l-ai prins pe Dumnezeu de-un picior. Sursa: TRAIAN DELEANU
1 /.
Finalizarea lucrărilor de milioane de euro pentru amenajarea lacurilor sărate de la Ocna Sibiului nu au putut fi încheiate decât şmechereşte: prin închirierea locurilor pentru terase, pe următorul sfert de veac, rudelor din Primăria condusă de cei care sunt acum „la putere”.
Muștele de la butoiul cu miere
Primăria Ocna Sibiului a organizat, la sfârșitul anului trecut, o licitație publică pentru închirierea pe o perioadă de 25 de ani a mai multor terenuri în zona lacurilor sărate, zonă în care s-au investit aproximativ două milioane de euro în ultimii ani, printr-un proiect cu finanțare europeană.
Patru din aceste terenuri au fost câștigate de firma unui tânăr om de afaceri din Sibiu, care a ofertat și cele mai mari chirii (aproximativ 200.000 de lei pe an), dar și cele mai mari sume de investit în terase: aproape jumătate de milion de euro.
Neamurile au schimbat brutal rezultatul licitației
La câteva zile după deschiderea ofertelor, firma Ivan Group SRL a fost descalificată, la „pachet” cu multe alte societăți, iar câștigătoare au fost declarate alte două firme: Rareș SRL și Caraiman SRL, tot din Sibiu.
Aceasta din urmă este deținută de nașul fiului lui Constantin Ciocoiu-Muntiu, administratorul public al orașului Ocna Sibiul. Iar Rareș SRL este firma care, în afară de lucrări în subantrepriză la amenajarea lacurilor, a mai amenajat și un teren pe care fiul primaru