Pe vremuri, cîrnățarii care dădeau de bani își cumpărau titluri nobiliare. Cîrnățarii de azi se înnobilează cu titluri universitare și academice, pe care le obțin cam în același mod în care își dobîndesc și averile, adică prin furt. Cei doi ministeriabili de la Educație, scoși în față de PSD în ultimele zile, nu sînt niște nefericite excepții, ci reprezintă regula.
Ieri-alaltăieri, Victor Ponta spunea că aceia care s-au dovedit incompetenți trebuie să-și piardă funcția, iar aceia care sînt dovediți ca hoți trebuie să facă pușcărie. Tot ieri-alaltăieri, Ponta afirma că adevărata luptă a actualei puteri nu trebuie să fie cea cu Băsescu, ci aceea cu sine însăși. Îi reamintesc domnului procuror Ponta că plagiatul e definit ca furt intelectual și că e considerat un furt atît de grav încît nu există prescripție pentru această infracțiune. Iar domnului profesor universitar Victor Ponta îi reamintesc că profesorii universitari Beuran și Bartoș (am preferat să-i așez în ordine analfabetică…), foști miniștri PSD ai sănătății în guvernul profesorului de drept Adrian Năstase, și-au continuat nestingheriți cariera academică, după ce, în 2003, au fost dovediți plagiatori, adică hoți, chiar de către semnatarul acestor rînduri, hoția fiind confirmată și de către comisia UMF București care a analizat acest caz. De pușcărie, nici vorbă, chiar dacă e cel mai mare plagiat cunoscut în istoria României: 11 cărți (10 franțuzești și una americană) copiate integral de peste 50 de medici…
Sînt curios ce reacții vor avea, față de manglitorii mai vechi și mai noi ai lui Ponta, justițiarul-prezidențiabil Antonescu și intelectualii săi, mai ales Marga și Diaconu, toți trei foarte vocali atunci cînd era vorba de greșeli, mai mult sau mai puțin imaginare, ale ministrului Funeriu.
Pînă acum, de aproape un sfert de secol, în chestiunea cîrnățarilor noștri plagiatori, pare să aibă