Brânză cu o compoziţie dubioasă şi plină mai mult de sare decât de lapte! Asta se vinde în numeroase magazine de la noi din ţară, conform inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor. Aceştia, în urma analizelor, au descoperit că aproape jumătate dintre produsele lactate comercializate în mai multe oraşe conţin doar 30% grăsime, în rest - foarte multă sare şi apă. Brânză cu o compoziţie dubioasă şi plină mai mult de sare decât de lapte! Asta se vinde în numeroase magazine de la noi din ţară, conform inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor. Aceştia, în urma analizelor, au descoperit că aproape jumătate dintre produsele lactate comercializate în mai multe oraşe conţin doar 30% grăsime, în rest - foarte multă sare şi apă.
Verificările inspectorilor de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au scos la iveală produse care ar putea pune în pericol până şi viaţa animalelor, nu doar pe aceea a oamenilor. Două tone de mâncare gătită, destinată comercializării în mai multe supermarketuri, au ajuns la gunoi. “Oamenii cumpărau mâncarea, iar acasă, constatau că nici pisica sau câinele nu mânca acele alimente. Erau bune doar de aruncat”, a declarat Constantin Cerbulescu, preşedintele ANPC. Sare în loc de brânză şi lapte cu multă apă sunt doar câteva dintre neregulile pe care inspectorii de la ANPC le-au găsit în urma controalelor făcute la 663 de agenţi comerciali.
- Produsul cu cele mai multe nereguli este brânza de burduf. Astfel, din probele de brânză de burduf recoltate, în cazul a 67% au ieşit probleme. În Suceava, brânza de burduf prezenta un conţinut de umiditate de 49,6%, faţă de 48% cât ar fi trebuit să aibă, iar conţinutul de sare era de 8,4%, faţă de maximum de 3% prevăzut. În Bucureşti, într-un supermarket se vindea brânză de burduf (fără date de identificare), ce prezenta suprafaţa puternic deshidratată şi culoare galben intens.