RFI România îi învaţă pe cei mici cum pot produce energie electrică la ei acasă, având la dispoziţie un joc tip modular „Instalaţie eoliană”. Premiul pe care îl punem la bătaie zilnic, pentru cel mai plăcut desen pe care îl primim la redacţie, a fost selectat în competiţia Jucăria Verde a anului 2011 la Toy Fair din Nurenberg.
Sunt 134 de piese de plastic, iar broşura explicativă este îndrumarul perfect pentru micii producători de energie electrică. Odată asamblat, puteţi încărca un acumulator ori o baterie şi chiar poate fi aprins un bec.
Pot fi construite două tipuri de turbină eoliană, una cu trei pale şi cealaltă cu şase pale. Nu trebuie decât să adaptaţi jocul condiţiilor meteo şi în funcţie de puterea vântului să optaţi pentru una dintre cele două variante posibile. Dacă totuşi nu aveţi „vânt bun”, există şi posibilitatea de a funcţiona cu o baterie, iar in acest caz se poate aprinde un bec.
Jocul Buki „Instalaţie Eoliană” este înalt de aproape un metru şi este perfect pentru copiii de peste 8 ani, dar foarte bun şi pentru părinţii care vor să le arate celor mici, încă de la vârste fragede, că stă în puterea lor să construiască, să înveţe, să producă şi să inoveze.
RFI România invită toţi copiii la concurs, iar cel mai inspirat va avea şansa de a vedea cum se produce energia electrică la el acasă. Micii ingineri sunt rugaţi să ne trimită pe adresa concurs@rfi.ro desenele lor prin care ne spun cum pot salva ei planeta, iar noi le publicăm pe www.rfi.ro. Cel mai votat desen îi va aduce curajosului salvator un joc excepţional.
Mai multe informaţii despre concursul "Salvatorii Pământului": http://www.rfi.ro/articol/concurs/premiem-salvatorii-pamantului
RFI România îi învaţă pe cei mici cum pot produce energie electrică la ei acasă, având la dispoziţie un joc tip modular „Instalaţie eoliană”. Premiul pe care îl punem la băt