Când Steaua apărea pe teren, toate erau în favoarea ei. Gigi Becali, într-una dintre ultimele sale apariţii preelectorale tocmai apucase să spună că la Comisie se va da meci pierdut pentru ambele echipe, iar Vasluiul era condus cu 1-0 de "Lignitul Oltenia", cum îi place marelui antrenor din lojă să intituleze Pandurii.
Flerul său tehnico-tactic, dacă a fost al lui, de data asta n-a rodit. Cu perechea de mijlocaşi centrali Gardoş- Chiricheş poţi construi orice, saivane, autostrăzi, hidocentrale, dar în nici un caz jocul. Dacă Vlad Chiricheş e mai adaptabil şi are un pic de pasă lungă, Gardoş nu se simte deloc în largul său dincolo de linia de fund.
Greu de construit cu fundaşii
Ceahlăul dădea impresia că nu se forţează prea mult să nu ia gol, dar nu-l ia din inerţie, pentru că n-are cine să i-l dea. A încercat Dodel de la distanţă (12), dar a scos Jovic. Nikolic a pivotat, însă a tras slab (36), aceasta fiind şi cea mai mare ocazie de până în pauză. În replică, Stana, cel care provocase grave prejudicii Stelei în turul de toamna trecută, l-a încercat pe Tătăruşanu (22) şi tot Tătăruşanu avea să scoată şutul greu al lui Muscalu din primul minut de după pauză.
Sărbătoritul Stoichiţă n-a reacţionat la pauză, a lăsat aceiaşi fundaşi centrali în central liniei de mijloc, iar Ceahlăul a continuat să ofere secvenţe de modernism tactic, Costel Ilie fiind printe puţinii tehnicieni din Liga I care nu pune om la prima bară la loviturile de colţ ale adversarilor. Abia după alte 10 minute "Lippi de Ghencea" a destrămat ineditul cuplu de centrocampişti, scoţându-l pe Gardoş şi băgându-l pe Rusescu. Dar nu vârf, lângă Nikolici, ci în spatele acestuia.
Golul a picat la ţanc
Publicul devenise iritat, îl taxa pe Tătăruşanu, îl huiduia pe Tatu, îl renega pe Răduţ. Jocul mergea greu, la puţinele faze fixe