Aseara ne-am rasfatat cu un pui la tigaie. Caramizile le-am folosit ca sa aplatizez puiul, astfel incat sa se coaca cat mai uniform. Ele mai au un rol: greutatea impiedica pielea sa se contracte la contactul cu tigaia fierbinte, si astfel aspectul puiului este impecabil cand il intoarceti la final. Cam atat despre tehnica pe care o puteti aplica si daca faceti puiul pe gratar. Despre arome ce sa va spun? Sunt de inspiratie arabeasca, arome dulci, contrabalansate de cantitatea destul de mare de suc de lamaie (data viitoare as pune si putin coaja de lamaie) si chiliul folosit. Se potriveste de minune cu un tabbouleh pe care l-am preparat dupa reteta deja existenta pe site, doar ca in loc de ulei si suc de lamaie am folosit sosul lasat in tigaie de pui.
Ingrediente
1 pui (al meu are 1.250 gr)
3 catei de usturoi
2 linguri ulei
Marinata
1 lingura seminte chimion (cumin)
1 lingura coriandru boabe
1 baton scortisoara (de cca 3 cm)
1 lingurita boia dulce
1 lingurita chili pudra
1 lingurita sare
1/4 lingurita turmenic
60 ml ulei (de masline cu gust neutru sau floarea soarelui)
sucul de la 1 1/2 lamai (cca 80 ml)
Reteta completa pe: E-retete.ro
Aseara ne-am rasfatat cu un pui la tigaie. Caramizile le-am folosit ca sa aplatizez puiul, astfel incat sa se coaca cat mai uniform. Ele mai au un rol: greutatea impiedica pielea sa se contracte la contactul cu tigaia fierbinte, si astfel aspectul puiului este impecabil cand il intoarceti la final. Cam atat despre tehnica pe care o puteti aplica si daca faceti puiul pe gratar. Despre arome ce sa va spun? Sunt de inspiratie arabeasca, arome dulci, contrabalansate de cantitatea destul de mare de suc de lamaie (data viitoare as pune si putin coaja de lamaie) si chiliul folosit. Se potriveste de minune cu un tabbouleh pe care l-am preparat