Un profesor de la Universitatea Harvard, David Edwards, acelasi care a pus la punct conceptul cafelei inhalabile, dar si a ciocolatei care se puverizeaza pe limba, ambele sub forma de spray, aflate deja pe piata, a realizat si pulverizatorul de alcool, care functioneaza pe acelasi principiu.
Dispozitivul ofera circa 0,075 ml de alcool sub forma de micro-particule, oferind placerea pe care o resimti dupa ce ai consumat alcool, insa doar pentru foarte putin timp - cateva secunde - si fara efecte secundare, cum ar fi mahmureala, relateaza Gizmag.
Consumat fara a exagera, alcoolul ofera o senzatie placuta, acesta fiind scopul crearii unui astfel de dispozitiv. Consumatorii vor avea parte de senzatii intense, insa nu se vor imbata, iar sanatatea lor nu va avea de suferit, a explicat cel care sta in spatele inventiei. Alcoolul sub forma de micro-particule poate fi pulverizat si in mancare, a mai spus acesta.
Un dispozitiv WAHH Quantum Sensations contine 2 mililitri de alcool lichid si poate fi servi pentru 20 - 25 de pulverizari.
Fiecare simte nevoia ocazionala de a se desprinde de realitate, de a fi distras, explica profesorul, care atrage atentia asupra faptului ca in societatea actuala, din pacate se bea peste masura, alcoolul devenind un soi de "placebo social".
In timp ce gurile rele spun ca dispozitivul nu face decat sa stimuleze consumul de alcool, un purtator de cuvant al companiei care il va comercializa a transmis ca, dimpotriva, acesta nu face decat sa ajute cumparatorii sa evite betia. "Simuleaza placerea obtinuta de alcool, insa fara alcool". Aproape ca nu exista alcool in produs, explica el, insa, cu toate acestea, apare senzatia de usoara ameteala - nu una care sa dezorienteze -, care trece imediat.
WAHH Quantum Sensations va fi disponibil pe piata in doua variant