Unitatea spitalicească va avea peste 600 de paturi şi va fi cel mai important spital regional din ţară.
Consiliul Judeţean Cluj a preluat, ieri, de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN), terenul din Floreşti pe care va fi ridicat Spitalul Regional de Urgenţă.
Terenul unităţii militare din Floreşti pe care va fi construit Spitalul Regional de Urgenţă a fost preluat ieri de către Consiliul Judeţean. Este vorba de o parcelă de 8,4 hectare care se adaugă unei alte parcele de 6 hectare, situată lângă cea preluată ieri, pe care Consiliul Judeţean o deţinea deja.
„Astăzi (joi – n.red.) preluăm diferenţa de teren de 8,4 hectare pentru Spitalul Regional de Urgenţă şi mă bucur că cu această suprafaţă întregim practic terenul necesar pentru a construi acest spital”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.
Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Cluj, în următoarele etape va avea loc separarea terenului pentru spital de terenul unităţii militare pentru a putea avea acces uşor şi pentru a demara actualizarea studiilor: studiul de prefazabilitate, proiectul tehnic, actualizarea planului urbanistic zonal şi, în etapa finală, licitaţia pentru executarea acestui spital.
Tişe a subliniat că Spitalul Regional va fi terminat peste patru ani.
„Speranţa mea este ca în următorii patru ani clujenii să aibă un spital regional de urgenţă şi mă bucur că după doi ani de eforturi atât din partea noastră cât şi a Ministerului Apărării Naţionale am reuşit să obţinem acest teren”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.
Săptămâna viitoare va începe partajarea terenului prin construirea unui gard care să îl separe de unitatea militară.
Investiţia va fi realizată pe cele 14,4 hectare de teren, însă clădirea propriu-zisă a spitalului va fi ridicată pe cele 8,4 hectare preluate ieri de Consiliul