Inspecţia Muncii face cercetări în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului şi majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX şeful IM, Nicolae Dantes Bratu.
Inspectorul general de la Inspecţia Muncii s-a deplasat împreună cu o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti la locul producerii accidentului din Pasajul Lujerului pentru a începe cercetările specifice unui accident colectiv de muncă.
Nicolae Dantes Bratu a declarat pentru MEDIAFAX că acest incident intră în categoria accidentelor colective de muncă, explicând că vatmanii erau în timpul programului de muncă, iar pasagerii se îndreptau către locurile de muncă.
Bratu a mai spus că inspectorii de muncă vor încerca să vadă care sunt cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul.
El a precizat că împreună cu reprezentanţii poliţiei s-ar putea dispune o expertiză tehnică a tramvaielor, pentru a vedea dacă a fost vorba de o defecţiune tehnică sau de o eroare umană.
Trei persoane sunt rănite mai grav în urma accidentului care a avut loc în Pasajul Lujerului, printre care şi vatmanul din cel de-al doilea tramvai, iar alte 34 au traumatisme şi fracturi, a declarat, joi, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.
Medicul Bogdan Opriţa a precizat că cele mai multe victime sunt din al doilea tramvai, dar sunt mulţi răniţi şi din primul tramvai. Bogdan Opriţa a precizat că cele trei victime care sunt în stare mai gravă au traumatisme cerebrale.
Printre răniţi se află şi un copil care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Grigore Alexandrescu.
Persoanele rănite în accidentul din Pasajul Lujerului au fost duse cu ambulanţe SMURD la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Accidentul s-a produs