Se asortează cu soarele Greciei, dar şi cu dorul de vacanţă al fiecăruia dintre noi, aşa că nu ai nevoie de o ocazie anume pentru a le prepara. De aceea, îţi oferim trei reţete simple şi delicioase, cu aer mediteraneean. Se asortează cu soarele Greciei, dar şi cu dorul de vacanţă al fiecăruia dintre noi, aşa că nu ai nevoie de o ocazie anume pentru a le prepara. De aceea, îţi oferim trei reţete simple şi delicioase, cu aer mediteraneean.
Ingrediente: 400 g calamari proaspeţi sau congelaţi, 6 linguri făină, 250 g bere, un ou, sare, piper alb, ulei pentru prăjit, lămâie.
Mod de preparare: se taie calamarii în inele groase şi se presară cu sare şi piper alb. Într-o farfurie adâncă se bate oul cu berea, cu trei-patru linguri de făină (astfel încât aluatul să nu fie prea apos) şi cu puţină sare. Se pune pe foc un vas adânc, cu ulei, iar când este încins se pun la prăjit inelele de calamari după ce au fost trecute întâi prin făină şi apoi prin compoziţia cu ou şi bere. Se lasă să se rumenească, apoi se scot pe prosoape absorbante şi se servesc cu multă lămâie şi chiar cu salată verde.
Ingrediente: 500 g spanac fiert şi tocat, 200 g brânză feta, 3 linguri ulei de măsline, două cepe, trei ouă, 200 ml smântână sau iaurt, 100 g unt, un pachet de foi de plăcintă, sare şi piper.
Mod de preparare: se pune uleiul într-o tigaie şi se căleşte în el ceapa, fără să se rumenească. Se pune apoi într-un bol şi se adaugă brânza feta, spanacul scurs de apă, smântâna, ouăle, sare (dacă nu e brânza prea sărată) şi piper după gust. Se unge o tavă cu puţin unt, apoi se aşază în ea jumătate din foi, după ce fiecare dintre acestea a fost unsă cu un strat subţire de unt. Se pune umplutura şi se nivelează, apoi se acoperă cu foile rămase, unse, de asemenea, cu unt. Se înţeapă din loc în loc şi se introduce tava în cuptorul încălzit, circa 40 de minute, până se rumeneşte