Filmul SF "Răzbunătorii/ The Avengers", lungmetrajul cu cele mai mari încasări obţinute în weekendul de debut din istoria box office-ului nord-american, nu este pe gustul Pentagonului, care consideră că această peliculă este incompatibilă cu imaginea armatei americane, informează lefigaro.fr.
Ministerul Apărării din Statele Unite împrumută cu regularitate material militar producţiilor de la Hollywood. Cu toate acestea, a refuzat să colaboreze cu Marvel Studios, compania care a produs "The Avengers", considerând că această peliculă este incompatibilă cu imaginea armatei americane.
Se numeşte Captain America, poartă un costum în culorile drapelului american şi luptă pentru a salva Statele Unite de o invazie. Totuşi, cel mai recent film în care apare acest personaj, "The Avengers", a fost respins de Pentagon. Ministerul american al Apărării consideră că relaţiile ierarhice dintre supereroii din acest film şi autorităţile guvernamentale sunt mult prea ambigue. Din acest motiv, oficialii americani au refuzat să colaboreze cu Marvel Studios pentru a le furniza echipamente militare, aşa cum au făcut-o pentru alte două filme de acţiune, "Battleship" şi filmele din franciza "Transformers".
Aşa cum o ştiu deja fanii acestui film sau ai romanelor de benzi desenate, "Răzbunătorii" reprezintă un grup de bărbaţi şi femei cu puteri extraordinare, format de S.H.I.E.L.D., o organizaţie internaţională secretă (cel puţin, la început) care luptă pentru menţinerea păcii. Tocmai aici apare problema: nu se ştie exact cine dirijează această organizaţie. Prezentată implicit, fie ca un fel de super-CIA (deci la ordinul guvernului american), fie ca un braţ armat al ONU (deci la ordinul unei adunări de şefi de state), organizaţia S.H.I.E.L.D. pare să asculte mai ales de directorul ei, Nick Fury - interpretat în film de actorul american Samuel L. Jackson -, un fost mercen