“Pe masura ce devine mai civilizata, Romania devine mai putin interesanta”. Radu Florescu, unul dintre veteranii publicitatii locale, a venit in 1990 in Romania pentru a participa la “renasterea unei tari”, desi avea o slujba foarte buna ca trader pe Wall-Street. De atunci, nu s-a gandit niciodata sa paraseasca aceasta tara chiar daca are cetatenie franceza si americana si ar putea locui oriunde si-ar dori.
Poate multi dintre voi stiu ca Radu Florescu (51 de ani), fiul unui celebru profesor roman stabilit in America dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, este cel care a adus intreaga serie Dallas la inceputul anilor 90. El s-a ocupat si de comunicarea pentru primul concert al lui Michael Jackson la Bucuresti si de campaniile prezidentiale pentru Emil Constantinescu si Mugur Isarescu.
Ce ai putea sa-l mai intrebi pe publicitarul despre care probabil s-a scris ori vorbit cel mai mult in presa romaneasca. Pentru ca in afara de dat interviuri, a aparut si in carti… si in filme. Sase filme…la care nici macar nu s-a uitat, din "superstitie".
Si, chiar daca despre cei din media si publicitate se spune adesea ca sunt aroganti, cu siguranta nu poti spune asta despre Radu Florescu. Diferenta dintre restaurantele din Romania si cele din strainatate I-am zis inca de la inceputul interviului ca am emotii (ajunsesem cu 20 de minute inainte de ora stabilita la Uptown, unul dintre restaurantele preferate ale managerilor din Romania) , si mi-a raspuns simplu: “ Respira adanc. Nu ai de ce sa fii emotionata. E doar o conversatie”. Si chiar asa a si fost. Pentru ca daca pana atunci am mai facut interviuri cu Radu Florescu, acel pranz a fost o conversatie.
Primul subiect? Restaurante si mancare.
Despre locul de intalnire pe care l-a ales, Radu Florescu spune ca este un restaurant bun, cu un meniu consistent, la care merge destul de des. Insa, desi in