Postul OTV a obţinut vineri, la Curtea de Apel Bucureşti, suspendarea deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) de înjumătăţire a licenţei.
Avocatul OTV, Cătălin Fenechiu, a declarat pentru Mediafax că la întâlnirea de vineri, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deciziei CNA nr. 157 din 27 martie privind reducerea licenţei OTV cu şase luni, până la data de 28 septembrie. Avocatul s-a arătat foarte încrezător că pe 29 mai când se va judeca cererea OTV de anulare a deciziei CNA, postul OTV va avea câştig de cauză, întrucât din punctul acestuia de vedere, ceea ce a făcut CNA „este un abuz fără margini într-o lume civilizată”.
Avocatul Fenechiu a mai spus că OTV va contesta şi celelalte decizii ale CNA, precum şi o eventuală nouă decizie care se va da marţi. Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate de CNA, a culminat în şedinţa din 24 aprilie cu o nouă propunere de înjumătăţire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.
Sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 – 19 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru “viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, dar şi pntru formaţiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului. CNA a stabilit această sancţiune drastică – de înjumătăţire a licenţei deja înjumătăţite a OTV – după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.