Susţinătorii tratatului ACTA au primit o lovitură dură după ce una din ţările care a participat la redactarea documentului, Elveţia, a anunţat că se va opune acordului.
Potrivit agenţiei de presă Rador, Elveţia s-a adăguatşi ea pe lista statelor care, având în vedere presiunea tot mai mare făcută de opinia publică împotriva acestui text, s-a răzgândit cu privire la susţinerea acestui tratat, deşi împreună cu SUA, UE, Canada, Australia, Japonia, Singapore, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă a participat la redactarea ACTA. Pe lista ţărilor care s-au opus ACTA se numără şi România, alături de Polonia, Cipru, Letonia, Slovacia, Slovenia, Austria, Germania şi Olanda.
Tratatul ACTA este criticat dur de multe asociaţii care apără libertatea pe Internet, precum Quadrature du Net din Franţa sau Electronic Frontier Foundation din Statele Unite. Din punctul lor de vedere, decoumentul deschide calea pentru sistemele care controlează navigarea internauţilor. Acestor asociaţii li s-au alăturat activiştii de la organizaţia Anonymous, care în lunile februarie şi martie au ieşit pe străzile europene pentru a-şi striga nemulţumirea cu privire la acest acord. Totodată, hackerii Anonymous au spart în această perioadă numeroase site-uri guvernamentale sau ale firmelor din industria muzicală sau IT care susţin tratatul.
Susţinătorii tratatului ACTA au primit o lovitură dură după ce una din ţările care a participat la redactarea documentului, Elveţia, a anunţat că se va opune acordului.
Potrivit agenţiei de presă Rador, Elveţia s-a adăguatşi ea pe lista statelor care, având în vedere presiunea tot mai mare făcută de opinia publică împotriva acestui text, s-a răzgândit cu privire la susţinerea acestui tratat, deşi împreună cu SUA, UE, Canada, Australia, Japonia, Singapore, Coreea de Sud şi Noua Zeelandă a participat la redactarea ACTA. Pe lista ţărilor care s-au opus A