Maestrul Lucian Vlădescu a realizat concepţia, orchestraţia şi aranjamentele muzicale ale spectacolului „Marussia", de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski". Licenţiat al Conservatorului de Muzică Ciprian Porumbescu, Lucian Vlădescu a fost preocupat de desăvârşirea sa profesională, urmând studii de specialitate post universitară la toate cele trei discipline. Este laureat cu diploma de onoare pentru compoziţie al Festivalului Internaţional „LLANGOLLEN" din Marea Britanie.
Din 1992 este prim dirijor al Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian", din Bucureşti. Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, a compus muzică instrumentală, de cameră, vocal-simfonică, muzică de scenă şi de balet, a căror interpretare pe scenele româneşti şi internaţionale (SUA, Anglia, Olanda, Germania, Italia, Israel) i-au adus consacrarea.
Aveţi o carieră lungă, aţi dirijat în marile săli de concerte din întreaga ţară şi aţi compus muzică instrumentală, de cameră, vocal-simfonică, muzică de scenă şi de balet, care este muzica dumneavoastră de suflet dintre acestea?
Visul oricărui compozitor este să poată îmbrăţişa o cât mai largă paletă de genuri muzicale, neexcluzând chiar şi genurile considerate de public a fi moderne. Cu cât am avansat în cariera mea de dirijor, am compus foarte mult şi am căutat să fie o creaţie cât mai variată, din cât mai multe genuri muzicale. Am compus un musical pentru teatru care s-a jucat şi la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian" şi la Teatrul Naţional din Târgovişte, muzică pentru copii. Îmi este foarte greu să îmi aleg un singur gen preferat.
Cum a început cariera dumneavoastră ca dirijor?
Cariera mea ca dirijor a început greu, dar a evoluat foarte frumos. Am trecut de la epoca Ceauşescu, unde nu am avut mult acces la scenă- din cauza conjuncturii îţi trebuia foarte multă