Administratorii si custozii ariilor protejate din judetul Iasi pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru implementarea de proiecte in domeniul protectiei naturii, incepand de ieri. Depunerile cererilor de finantare se vor realiza in cadrul celei de-a cincea sesiuni de selectie de proiecte, pe Axa Prioritara 4 - POS Mediu. Cererile de finantare vor putea fi depuse de beneficiarii care au proiecte in judetul Iasi pana pe data de 6 iulie, anul acesta, la sediul Organismului Intermediar Pos Mediu Nord-Est din Bacau. Beneficiarii eligibili ai acestei masuri de sprijin sunt administratorii si custozii ariilor protejate, Agentia pentru Protectia Mediului (APM), institutiile si autoritatile publice, organizatiile neguvernamentale, institutele de cercetare, universitatile si muzeele.
Spatiile declarate arii protejate ocupa aproximativ 18 la suta din suprafata judetului Iasi, adica 100.000 hectare. Momentan, judetul Iasi are 23 de situri Natura 2000 si 27 de rezervatii naturale. In aceste zone traiesc 160 de specii de animale protejate de lege, de interes comunitar si national.
Administratorii si custozii ariilor protejate din judetul Iasi pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru implementarea de proiecte in domeniul protectiei naturii, incepand de ieri. Depunerile cererilor de finantare se vor realiza in cadrul celei de-a cincea sesiuni de selectie de proiecte, pe Axa Prioritara 4 - POS Mediu. Cererile de finantare vor putea fi depuse de beneficiarii care au proiecte in judetul Iasi pana pe data de 6 iulie, anul acesta, la sediul Organismului Intermediar Pos Mediu Nord-Est din Bacau. Beneficiarii eligibili ai acestei masuri de sprijin sunt administratorii si custozii ariilor protejate, Agentia pentru Protectia Mediului (APM), institutiile si autoritatile publice, organizatiile neguvernamentale, institutele de cercetare, univ