Ziua Curateniei Nationale atrage sute de mii de voluntari in intreaga tara, printre acestia numarandu-se si companii care ofera donatii sau ai caror angajati participa la adunarea deseurilor, dar si vedete care promoveaza acest proiect.
Programul "Let's Do It Romania!", care se desfasoara pe 12 mai, a ajuns la cea de-a treia editie in Romania si este afiliat "Let's Do it, World". In primele doua editii au participat la curatenie peste 500.000 de voluntari (peste 200.000 in 2010 si peste 300.000 in 2011).
Care este obiectivul proiectului?
In acest an, echipa Let's Do It, Romania! (LDIR) si-a schimbat obiectivul din zona cantitativa in cea calitativa, fara a se mai pune accent pe atragerea unui numar cat mai mare de voluntari, ci pe munca pe care acestia o vor face.
"In primul rand, am ales cateva zone clare in fiecare judet pe care vrem sa le curatam si, ulterior, sa le monitorizam, pentru a ne asigura ca se pastreaza curatenia. In acest sens avem in plan un alt proiect, care va incepe dupa Ziua de Curatenie Nationala, care isi propune implicarea oamenilor in aceasta zona de pastrare a curateniei si de sesizari catre autoritati", a declarat pentru DailyBusiness.ro Anca Banita, communication manager al LDIR.
"In cel de-al doilea rand avem ca obiectiv cresterea procentului de reciclare a deseurilor stranse pe 12 mai pana la 30%, dupa ce in 2011 a fost de 26%, iar in 2010 de 19%.
Let`s Do It, Romania! face curatenie numai in afara oraselor, in arealele naturale, locuri in care in general oamenii merg la picnic, dar nu numai. Orice zone din natura sunt vizate, pentru ca, spre deosebire de orase, in arealele naturale nu exista companii angajate pentru a asigura curatenia.
Printre judetele cu cei mai multi voluntari se numara Maramures, Gorj, Cluj, Iasi. "Sunt foarte multi factori care influenteaz