Înainte de anul 1989, când la noi caricatura era în floare, am participat la unul dintre concursurile acestui gen, la nivel naţional, cu o lucrare ce reprezenta pentru acea perioadă o frază emblematică, "există, dar nu se vede". Este grafica satirică reprodusă alături.
Există, dar nu se vede, se racordează perfect şi la telepatie. De fapt, este valabil, în general, în cazul fenomenelor parapsihologice, pentru că putem pune în evidenţă efectele acestora, cauzele şi mecanismele lor de desfăşurare aflându-se în întuneric pentru cunoaşterea noastră materială. Comunicăm telepatic în mod frecvent, dar nu dăm atenţie acestui limbaj universal, căci nu-l conştientizăm. Există persoane care sunt conştiente de capacitatea lor de comunicare telepatică pe care o pot folosi până la modificarea modului de gândire al celorlalţi. Au fost mediatizate halucinaţiile telepatice provocate de Wolf Messing, un evreu polonez care în al doilea război mondial a părăsit Polonia, refugiindu-se în URSS. Calităţile sale telepatice au convins regimul lui Stalin, oferindu-i-se un post la Ministerul Culturii. Şi acest fapt se petrecea într-o epocă în care principiile comuniste considerau telepatia o superstiţie.
Pentru a-şi dovedi calităţile telepatice, cu acordul lui Stalin, a desfăşurat un atac mental asupra Băncii de Stat din Moscova. Era în anul 1940. În Banca de Stat a intrat un om mic de statură, cu părul cârlionţat, având o faţă respingătoare. S-a aşezat la rând la casierie. Până să ajungă în faţă nu şi-a luat ochii de la casier. Venindu-i rândul, întinde angajatului băncii o hârtie şi o valijoară. Fără a rosti vreun cuvânt, funcţionarul deschide seiful şi pune în valijoară suma de 5.000 de ruble. Messing i-a banii şi se îndreaptă către ieşire. Cei care îl aşteptau, pentru a verifica rezultatul experimentului, rămân stupefiaţi, constatând existenţa banilor din valiză. A