Este momentul perfect pentru a face acesta tarta cu mascarpone si capsuni. Se face fara sa fie nevoie sa folosesti cuptorul, este delicioasa si este gata foarte repede.
Ca sa faci tarta cu mascarpone si capsuni ai nevoie de 100 de grame de unt, 300 de grame de biscuiti simpli, esenta de vanilie, trei oua, sase linguri cu zahar, 250 de grame de mascarpone, 250 de grame de capsuni.
Incepe prin a pune la topit untul. Pune biscuitii intr-o punga si trece cu sucitorul de cateva ori peste ei, pana se faramiteaza. Cand untul s-a topit lasa-l sa se racoreasca si pune-l peste biscuiti. Amesteca bine. Din aceasta compozitie prepara blatul pentru tarta. Aseaza totul intr-o tava, cu pereti detasabili, unsa cu putin unt. Niveleaza si preseaza bine. Da tava la rece.
Incearca si prajitura englezeasca cu miere
Separa galbenusul de albus. Freaca galbenusurile cu zahar si arome pana ce devine o crema fina, iar zaharul este complet topit. Crema mascarpone se bate 10 secunde cu mixerul la viteza mica. Adauga crema de galbenus in crema de branza. Bate albusul spuma si incorporeaza-l in crema. Amesteca usor si aseaza crema in crusta de biscuiti tinuta la rece.
In crema de branza poti pune bucatele de capsuni. Alege capsuni bine coapte taie-le in bucati si lasa-le sa se scurga bine inainte de a le pune in crema.
In loc de mascarpone poti sa folosesti 200 de grame de branza de vaci proaspata, bine scursa, si trei linguri pline de smantana grasa. Amesteca bine cu mixerul si adauga o lingura de zahar pudra. Mixeaza cateva minute. Ceea ce rezulta este foarte aproape de mascarpone, dar la jumatate de pret.
Lasa tarta la rece o ora apoi decoreaza-o cu multe, multe capsuni.
Este momentul perfect pentru a face acesta tarta cu mascarpone si capsuni. Se face fara sa fie nevoie sa folosesti cuptorul,