Uneori, ceea ce credem despre alimente si nutritie nu este in acord cu realitatea. Este necesar ca miturile despre alimente sa fie demontate.
Legumele congetale sunt mai mai putin sanatoase decat cele proaspete. Da! Cu o conditie: sa mananci legume din propria ta gradina. Daca nu poti face asta afla ca legumele congelate sunt mai sanatoase decat cele proaspete. Legumele pe care le gasesti in magazine congelate au fost inghetate la temperaturi foarte scazute in cel mult o ora-doua de la recoltare, scrie Yahoo Shine.
Salata fara grasime este cea mai buna alegere. Salatele sunt o sursa importanta de licopen si luteina, dar aceste doua substante, extrem de utile pentru sanatate, nu pot fi bine asimilate in absenta unei cantitati minime de grasimi. Asa ca, uleiul de masline in salata este nu doar necesar pentru gust, ci si pentru sanatate. Surse bune de grasimi in salate sunt si branza degresata, avocado si nucile.
Carnea de porc ingrasa. Carnatii si carnea grasa, da, dar o portie de muschi de porc are circa 140-150 de calorii, adica la fel de multe cate se gasesc intr-o bucata de piept de pui fara piele.
Sucurile de fructe sunt sanatoase pentru ca au fructoza. In fapt, organsimul nu poate face diferenta intre zaharul rafinat si fructoza. Cel mai bine este sa mananci fructele intregi.
Trebuie sa bei opt pahare de apa. Da este fundamental sa bei apa si sa te pastrezi bine hidratata, dar apa exista si in supa, si in fructe, si in ceai si cafea.
Pestele contine mult sodiu. In pestele afumat, in pestele sarat se gaseste mai mult sodiu, dar in pestele proaspat, de apa dulce sau de apa sarata, cantitatea de sodiu este in limite mai mult decat normale. In 100 de grame de cod sunt 66 de miligrame de sodiu, de exemplu.
Alimentele care contin vitamine si nutrienti adaugati sunt mai sanatoase. Adevarul este